Forstoppelse/ Tyndmave

Jeg hører dagligt, at forældre til babyer med forstoppelse, er blever belært med at:            "der kan gå helt op til 10 dage mellem en babys afføringer" og "det er helt normalt".

og det er desværre ret normat, at babyer er forstoppet, men det er bare ikke OPTIMALT.... i min verden. - specielt ikke hvis babyen skriger og vrider sig i flere dage, inden der kommer en "levering".

Det er ganske ofte en spænding i nakken som generer Vagus nerven (den 10ende kranienerve, som kommer ud af kraniet i nakken, lidt skråt bagved øret. (en i hver side). spændinger kan generer nerven og den vil så sende lidt forsinkede impulser til tarmene oslede de peristaltiske bevægelser ikke er helt effektive.

Stramt tungebånd der bevirker at sutteteknikken er forkert vil sende alt for meget luft med ned i tarmene, hvilket gør ondt på babyen som derfor skriger og bliver stresset - hvorved en forstoppelse kan opstå som følge deraf. Mælkeintolerence ses også ofte at være i spil, når en baby er forstoppet. Men det har tendens til at blive minder eller forsvinde af sig selv, når der er kommet mere ro på hele nervesystemet og dermed også på afføringen.

Hvis din baby har tynd afføring kan de være et tegn på en decideret allergi, eller på en  "skjult forstoppelse". Der kan nemlig godt sidde en prop i tarmen, samtidigt med at den øvrige afføring kan trække væske til sig gennem tarmvæggen og derved blive så tynd, at den kan snige sig forbi selve "proppen".