Primitive reflekser

Reflekser


Babyer har en masse reflekser når de er inde i livmoderen og i op til tre år efter at de er blevet født. Reflekserne er meget tydelige i starten af babyens liv. Der er fx sutterefleksen og MORO refleksen (der hvor arme og ben spjætter ud til siderne og baby begynder at græde, når den bliver forskrækket) alle disse reflekser SKAL være til stede når babyen bliver født. Til gengæld skal de løbende ”bruges op” og brydes af babyens egne kontrollerede bevægelser, for at babyen får den bedste udvikling af både kroppens koordinationsevner og dermed også hjernes indlæring og reguleringsevner.

Behandling


Fysiske spændinger og låsninger i kroppen, tungen og maven, samt for lidt fysisk aktivitet, (fx. for meget ”uh pas nu på” eller for meget skærmtid) kan hæmme babyens og det lille barns bevægelser, således disse reflekser ikke bliver integreret tilfredsstillende. Symptomer herpå kan være alt fra små pudsige bevægelser med munden, når krop eller hænder er i bevægelse til klodsethed, motorisk uro, night terror eller konstante nedsmeltninger.


Drejer dit barn måske cykelstyret når han/hun skal se sig over skulderen? – eller gør du?

Med de rette øvelser, kan vi hjælpe disse reflekser til at blive integreret og dermed lette hjernens arbejde med at styre kroppen.unsplash