Svært ved maveleje?

Vanskeligt at ligge på maven?


Man behøver ikke, at skrige for at få hjælp hos mig. Mange babyer er glade og tilfredse, – også selvom de har en låsning eller en spænding der forhindre dem i, at bevæge og udvikle sig frit.


Se her, om din baby kan være udfordret.

  • Bliver din baby ked af det, maveliggende?
  • Kan ikke holde hovedet oppe?
  • Får din baby rynker i panden, “ser over brillen”
  • “Flyver” din baby?
  • Kommer kun den ene arm fremad?
  • Ligger din baby skævt, når den kommer om på maven?

Bliver din baby ked af det, når den ligger på maven?


Dette er et tegn, der er let at opdage. Alligevel opfattes nogle babyer, som værende “hysteriske”. Men der er højest sandsynligt noget det gør ondt på din baby i denne stilling. Babyer udfordrer ikke din tålmodighed med vilje. Det kan være en låsning i et eller flere led i rygsøjlen. Ligesom du selv måske har prøvet at have et smertefuldt hold i nakken, er det heller ikke rart for din baby.


Det er også muligt, at din baby har refluks og derfor får trykket mavesyre op i munden i denne maveliggende stilling. Så vil din baby ofte gylpe rigtigt meget og “eksplosivt” på andre tidspunkter og formentligt heller ikke kunne lide at ligge på ryggen. MEN nogle babyer “nøjes med” sure opstød, og de er derfor lidt vanskeligere, at opdage.

Får din baby rynker i panden, når den kigger fremad?


Ligner det, “at din baby kigger ud over brillerne”, når den ligger på maven? Den mangler bareligedet sidste….


Så har din baby formentligt også lidt spændinger i nakken eller i ryggen, det er bare ikke så slemt eller så smertefuldt, som dem der slet ikke kan løfte sig op.


Billedet her er af Dexter, der ikke kunne komme helt så langt op, som han gerne ville. Se næste billede , hvordan han lå efter behandling

Kan din baby ikke holde hovedet oppe?


Eller kan din baby måske slet ikke løfte sit hoved op, når den ligge på maven? Hvis din baby enten ikke kan løfte hovedet op fra underlaget, “taber det” eller er meget lidt udholdende, kan det enten være fordi din baby har en lille låsning i rygsøjlen, som ikke er så smertefuld. Eller måske har din baby haft en låsning, somendda er blevet behandlet og “frikendt” for og I er derfor blevet bedt om at træne jeres baby i, at ligge på maven.


Musklerne og bindebævet omkring rygsøjlen, er ofte meget spændt efter en reel låsning, og kan derfor fortsætte med at forhinder jeres baby i, at bevæge sig frit. Babyer og forældre i denne situation ser jeg rigtigt mange af og derfor også mange frustrerede forældre, der ikke kan forstå, at de er blevet bedt om at træne.

"Flyver" din baby?


Babyer må meget gerne “tage en flyvetur” ind i mellem, når de ligger på maven. Stillingen ligner en faldskærmsudspringer i frit fald. Armene ud til siderne, og let bøjede knæ. Babyer basker også med arme og ben i denne stilling. Det er helt ok. MEN din baby skalselv kunne komme udaf denne stilling igen. Specielt skal du være opmærksom på om din baby egentligtkanfå armene fremad af sig selv. Ofte er disse babyer aldeles ikke interesseret i at rulle – fordi armene ligger i vejen.Problemet er ofte løst på en eller to behandlinger. Tit begynder disse babyer også at rulle, meget kort tid efter behandling.

Er det kun den ene arm, der kommer fremad?

Det kan beskrives ligesom “flyver” din baby? Der er bare kun en spænding i den side. Det gør, at disse babyer gerne vil rulle, men helst kun til den ene side.

Ligger din baby skævt, når den ligger på maven?


Vælter din baby altid kun til den ene side, når den ligger på maven? Disse babyer har også ofte vanskeligt ved, at løfte hovedet (en af de ovenstående eksempler). De kan ligeledes have spændinger og/eller låsninger i leddene. MEN når de kun vælter til den ene side, kommer det oftest af spændinger omkring den ene skulder og skulderblad. Måske er din baby utilfreds med, at få bevæget armen og måske har du oplevet at skulderen “klikker”, når du løfter din baby, eller når du skal give din baby tøj af og på? Dette er den “ultimative” test på om alt er ok i nakken. Mange babyer der er blevet behandlet for “favoritside”, har måske nok fået løst problemet, når de ligger på ryggen eller siden. Men i maveliggende stilling er det tydeligt, at opdage, hvis behandlingen ikke har løst problemet helt.


Babyer “træner” sig selv, når de kan bevæge sig smertefrit. Musklerne og bindevævet omkring rygsøjlen, er ofte meget spændt efter en låsning og kan derfor forsætte med at forhindre en baby i, at bevæge sig frit. På billedet ses Dexter efter 15 minutters kraniosakralterapi. Han er klar til at “træne” sig selv.

Det fortæller Nadia


”Jeg kontakte Anne Marie i forbindelse med at vores datter havde begyndende faldt baghoved og ikke så gerne ville ligge på maven, jeg fik en rigtig god snak med Anne Marie og kom til første behandling, som gik over al forventning. Behandlingen er meget mild og vores datter sagde slet ikke noget til det, da Anne Marie gik i gang.


Vi fik 2 behandlinger i alt og allerede efter første behandling var det noget anderledes, når vores datter lå på legetæppe, hun ville gerne ligge der i længere tid samt gik det stærkt med at hun begyndte og bevæge sig rundt på tæppet efter legetøjet. Det betød også at hun havde nemmere ved at begynde og rulle rundt. ”