Refluks/ Gylp

Gylper din baby meget?


Babyer SKAL gyple, det er helt normalt, men opkast og skrigeture skal ikke være en del af alle måltider.


Refluks kan se ud på flere måder og kan skyldes forskellige ting. Typisk skyldes refluks at mavemunden ikke lukker rigtigt, pga. en skævhed i kroppen - eller hvis din baby har fået sonde.


Refluks kan komme ifm. forstoppelse (der kan ikke være mere mad i baby!) Men det kan også skyldes allergi (typisk mælkeallergi), samt meget gråd og skrigeture.Rigtig refluks


Forekommer ved, at mavesyren løber retur op igennem spiserøret og op mod munden. Dette giver en yderst ubehagelig og brændende fornemmelse i spiserøret. Dette er typisk værst, når babyen ligger ned, eller hvis babyen græder. Gråd er desværre en selvforstærkende faktor, da babyen derved spænder i maven og således øger trykket i mavesækken.


Nogle babyer med refluks kaster decideret op “sådan ud af det blå”. IKKE at forveksle med gylp. Babyer må og skal gerne gylpe. Refluks opkast kommer i “lårtykke stråler” og typisk med rigtigt meget tryk på!Silent refluks


Nogle babyer synker det sure opstød igen og de er derfor lidt vanskeligere at opdage. Sure opstød og gylp generelt, er helt normalt.


Men hvis din baby har andre problematikker kan det være godt, at vende en eventuel mistanke om refluks med mig, evt. i forbindelse med anden behandling.