Hypnose

Hypnose er en fokuseringstilstand, som har fællestræk med mindfulness. I terapeutisk sammenhæng kan hypnose bruges til at opnå en forståelse af egne følelsesmæssige reaktioner og adfærd.

Hypnose er en naturlig tilstand, lidt som at falde i staver. Terapeutisk kan det benyttes til at ændre sin opfattelse af, det som man ønsker.

Hvad er Hypnose?

I hypnose kan man opnå en forståelse for hvilke hændelser i ens liv, der skygger for det liv man ønsker sig nu. Det er derfor også muligt at understøtte den forandring som man ønsker.
Længerevarende kropslige reaktioner som fx. smerter, hovedpine, kvalme eller anden utilpashed, er meget ofte tegn på, at kroppen, nervesystemet eller sindet er på overarbejde.

I en hypnotisk tilstand sættes den almindelige kritiske sans lidt i baggrunden, og det bliver derfor meget nemmere at arbejde på et dybere plan i bevidstheden, hvor forandringerne lettere skabes.

Hvordan foregår hypnose?

Hos mig vælger de fleste at ligge på briksen, men man kan også vælge at sidde i en god stol. Jeg begynder gerne med en form for guidet meditation, eller samtale om ting der understøtter en afslappet tilstand, for den der skal i hypnose. De fleste oplever at være afslappede i kroppen, samtidigt med at de er meget vågne og fokuserede i tankerne.
I den terapeutiske form af hypnose som jeg bruger, taler vi sammen undervejs. På den måde kan vi “følges ad” og jeg som terapeut kan hjælpe dig med støtte og løsningsforslag undervejs. På den måde er det muligt at bruge hypnose-tilstanden til noget meget konstruktivt.
Vi har altid aftalt målet, inden vi går igang med hypnosen. Det er meget ofte med et ønske om, enten at finde årsagen til problemet, eller at at give dig en selv-indsigt og kontrol over problemet.

Hvad kan hypnose bruges til?

Det kan bruges til at finde den rette vej, til at skabe de forandringer du selv ønsker.
Du kender sikkert godt det, at hvis du SELV er kommet i tanke om, hvad du godt kunne tænke dig, så er pludseligt rent faktisk muligt for dig, at gøre det der skal til. Netop den oplevelse får mange, når de er i hypnose.

Gennem tiderne har hypnose været omgæret af mystik, hvilket skyldes brugen af scenehypnose i underholdningsbranchen. Her er det ofte blandet med en stor portion tryllekunster. Denne fejlagtige opfattelse er ærgerlig, fordi den skræmmer mange og holder dem fra at få effektiv hjælp. Mange reagerer faktisk med lettelse efter selv at have prøvet den første hypnose. Ring mig gerne op, hvis du er i tvivl om, om det er noget for dig.

Læs også om

Fobier/angst

Fobier kan relativt nemt behandles i hypnose og er måske netop det, som hypnose er mest “kendt” for.

Læs mere