Angst & fobier

Hvad er angst?


Angst er en naturlig forsvarsmekanisme og et helt almindeligt livsvilkår. Det er dit nervesystem, der gerne vil beskytte dig. MEN hjernen kan misforstå størrelsen af truslen og derved sætte det helt store alarmberedskab i gang - helt unødvendigt. Det har tendens til at brede sig som ringe i vandet - både mellem mennesker og inde i det enkelte menneske.
Former for angst.


Angst kan være generel - altså lidt angst for alting. Angsten kan også være rettet mod en bestemt situation. Angsten er altid MEGET tydelig at mærke i kroppen. Derfor er den let at finde og det er let at mærke, når den er væk.

Mange former for angst er opstået som en misforståelse, hvor hjernen er kommet til at komme “to ting ned i samme skuffe”. Ting som ellers ikke har med hinanden at gøre.


Personligt havde jeg udviklet en angst for at køre på motorvejen. I hypnose fandt jeg ud af at det kom fra et styrt på en hest 10 år tidligere. Ved at arbejde med den gamle oplevelse blev det muligt at køre på motorvejen igen.


Forbier har altid et gammelt traume som oprindelig trigger. Det kan dog også være  tillært fra fx. dine forældre. Jeg arbejder med de oplevelser, de kropslige fornemmelser og indlærte mønstre, så kroppen og sindet husker det mere roligt og kan slippe angsten.

Eksamensangst?


Her kan der også være gamle oplevelser, der trigger din angst. Angsten går ud over din evne til at tænke klart og præstere. Mange oplever, at de skal bedømmes som menneske, og DET er en skræmmende tanke. Med forskellige teknikker kan hjernen og kroppen lære at forstå, at det kun er dine evner indenfor det pågældende fag, der skal bedømmes. Derved kan du holde hovedet koldt og opnå dit bedste.


unsplash