Skolevægring 

Skolevægring


15.000 børn havde skolevægring i foråret 2023. De urimelige krav og test i skolerne kan jeg ikke gøre noget ved. 

Med samtale, øvelser og evidensbaseret klinisk hypnose kan man hjælpe rigtigt mange børn og unge til selv at sortere i alle de krav der bliver stillet til dem.

Lære dem at vælge hvilke krav de vil have til sig selv. 

At de er noget værd uanset hvad de kan.

At usikkerhed og angst er et vilkår for alle mennesker. - men hvordan det kan tæmmes.

At de selv må have “hænderne på rattet"Hvordan?


Typisk vil behandling af skolevægring foregå ved et møde med både barn og forældre. Her taler vi om, hvad der er udfordringen. Om der er en helt bestemt årsag til at det er opstået. Eller om der bare er kommet af sig selv. Barnet beslutter, hvad der er det første mål med behandlingen. Og vi bliver i fællesskab enige om, hvem der skal gøre hvad og at forældrene altid har ansvaret for barnets trivsel.


Selve behandlingen foregår typisk ved at barnet/den unge ligger på briksen og jeg sidder ved siden af. Barnet bestemmer, om forældrene skal være i rummet, eller om de skal gå en lille tur. Men de må ikke sige en lyd.

Samtalen er ganske rolig og afslappet. De fleste børn og unge er gode til at se ting for sig og bruge deres fantasi. Det er gode redskaber, når man skal ændre på opfattelser af sig selv og ting i ens hverdag. Meget typisk oplever børn og unge et øget selvværd og selvtillid i takt med at forhindringerne overkommer.

Evidensen

Der er uddybende forklaringer og gode lister over forskning at finde på.

www.minmagi.dk

unsplash