Stress

Hvad er stress?


De fleste, jeg behandler for stress, er blevet ramt af, at ”bægeret flød over”. Simpelthen at flere ting blev for meget på samme tid eller i for lang tid.


Ofte følges stress af spændinger forskellige steder, nogle gange af svimmelhed, men ofte en generel følelse af ubehag i kroppen. De fleste oplever, at det er meget vanskeligt at slappe ordentligt af, uanset hvor længe man sover eller ligger i sofaen. Kraniosakralterapi er et eminent værktøj til at få den fysiske del af kroppen til at slappe rigtigt godt af, da man med de blide kraniosakralterapi-teknikker dæmper aktiviteten i selve centralnervesystemet. Derved oplever mange, at de endelig kommer helt ned i gear og slapper ordentligt af. Netop denne evne til at slappe af er afgørende betydning for at kroppen og derved også sindet kan få mulighed for at finde sig selv igen.


Hypnose mod stress


Er også et fænomen jeg ofte ser hos mennesker der er ramt af stress.


Hvis dette tankemylder viser sig at fylde for meget, har jeg god erfaring med at kombinerer kraniosakralterapi-behandlingen med hypnose-teknikker. I begyndelsen blot almindelige tankerejser til et dejligt sted – ligesom mange kender det fra mindfulness. Men efter aftale med patienten kan vi bid for bid, arbejde med det tankemylder der står i vejen for, at patienten kan få ”arbejdsro”. Derved kan patienten lettere finde ud af hvad der egentligt gik galt og hvordan jeg kommer bedst videre herfra.


Søvnløshed


Uden søvn, er der intet der fungere. Når jeg arbejder med stressramte, er indsatsen for at opnå en god søvn, derfor helt øverst på dagsordenen. Når søvnen er er god, er alting godt, kunne man fristes til at sige. Men den er i hvertfald udgangspunktet for, at vi sammen kan arbejde videre med at finde vejen tilbage til en almindelig hverdag og et godt funktionsniveau.


For at undgå et tilbagefald, er det i nogle tilfælde gavnligt at undersøge om der er nogle forventninger og standarder der bør justeres.

unsplash