Migræne / Hovedpine

I Danmark har 50.000 mennesker mere end 8 migræneanfald om måneden. Blandt kvinder er migræne den mest omkostningstunge sygdom af alle, både for samfundet og for patienten.

Alle sanser bliver ekstra følsomme, når man har et migræneanfald. Migræne er meget smertefuldt og invaliderende. Ofte kan flere faktorer spille ind som årsag.

Hvad er migræne?

Migræner er en intens smerte i hoved. Ofte er det i den ene side, eller i en afgrænset del af hovedet.
Symptomerne er pulserende smerte, høj følsomhed for lys, lyd, bevægelse, og berøring, kvalme og til tider også opkast.
Nogle oplever også AURA, som er sensoriske forstyrrelser, flimrende lys, prikkende fornemmelser i kroppen og sløret syn.

Årsagen til migræne

Knoglerne som kraniet består af, kan bevæge sig en lille smule i forhold til hinanden. Denne fleksibilitet beslutter hjernen mod slag. Men når fleksibiliteten er nedsat i et område, kan det forklare hvorfor migrænesmerterne befinder sig i en “del” af hovedet.
Den nedsatte bevægelighed kan skyldes:
Slag mod hovedet, -eller halebenet, eftervirkninger fra hjernerystelser eller piskesmæld. Bid/tunge/kæbe dysfunktion, og muskelspædninger deraf.
Stress og muskelspændinger i nakke, skulder, kæber eller hoved.
Kost, motion, forstoppelse, dårligt samsyn eller hormonelle forandringer kan også spille en rolle, i migrænens årsagssammenhæng.

Behandling af hovedpine/migræne

Naturligvis skal årsagen til problemet findes og behandlingen er derfor meget forskellig. Selve smerterne i hovedet, har jeg rigtig god erfaring med at behandle med kraniosakralterapi. Det er altid en blid og behagelig behandling, hvor kroppen får lov til at arbejde med og derved selv give slip på spændingerne.

Læs også om

Mavesmerter

Mavesmerter

Mange mennesker med smerter i maven kender ikke årsagen til det. Derfor bliver det svært, at få den rigtige hjælp.

Læs mere

Stress

Stress er “bægeret der flød over”. Det er kroppens måde at sætte en stopper for det, som hjernen ikke kan overskue.

Læs mere

Smerter

Smerte skal forstås, ikke bekæmpes.
Virker behandlingen ikke, så behandler du måske det forkerte.

Læs mere

Søvn

Fysiske udfordringer kan også opstå, hvis man over længere tid ikke får sovet nok. Det er belastende for blodsukkerregulering, blodtrykket og restituering generelt.

Læs mere