Stress

Stress er kroppens reaktion på en belastende situation. Enten fordi belastningen har været alt for stor eller fordi belastningen har stået på, i alt for lang tid.

Stress er "bægeret der flød over". Det er kroppens måde at sætte en stopper for det, som hjernen ikke kan overskue.

Hvorfor opstår stress?

De fleste kender fænomenet “freez” eller at “gå i frys”. Det sker når en fare er for stor, og når “kamp” og “flugt” enten ikke er muligt, eller ikke længere hjælper.
Stress kan altså opstå øjeblikkeligt (ved et traume) eller over tid, fordi man har kæmpet ALT hvad der var muligt.

Dit nervesystem stikker praktisk talt en “kæp i hjulet”, som et sidste forsøg på at få dig til at overleve. Altså at rede dig! Det føles bare slet ikke sådan. Det opleves meget ubehageligt og som et massivt tab af kontrol over kroppen, tankerne og livet.

Hvordan virker stress?

Når man er ramt af stress, går det først og fremmest ud over humøret. De fleste bliver enormt trætte, kede af det, depressive eller angste.
Ofte følges stress af dårlig søvn og ubehagelige fornemmelser, tankemylder, svimmelhed eller spændinger i kroppen. Mange oplever derfor, at det er meget vanskeligt at slappe ordentligt af. Uanset hvor længe de forsøger at sove eller ligge på sofaen, så har de alligevel ikke en oplevelse af, at de er kommet ned i en ordentligt afslappet tilstand.

Nervesystemet er ligesom “låst” i et forkert gear.

Behandling af stress

Kraniosakralterapi er et eminent værktøj til at få den fysiske del af kroppen til at slappe rigtigt godt af, da man med de blide kraniosakralterapi-teknikker dæmper aktiviteten i selve centralnervesystemet. Derved oplever mange, at de endelig kan komme helt ned i gear og slapper ordentligt af. Det er af afgørende betydning for, at kroppen og derved også sindet kan få mulighed for at finde sig selv igen.

Når tankemylder viser sig at fylde for meget, har jeg god erfaring med at supplerer med åndedrætsteknikker, fysiske øvelser der dæmper nervesystemet og hypnose-teknikker.

Med hypnose kan vi også arbejde med at finde årsagen til, at stress nu pludselig er kommet ind i ens liv.
Derved kan patienten lettere finde ud af, hvad der egentligt gik galt og hvordan de kommer videre på bedste vis.

Læs også om

Mavesmerter

Mavesmerter

Mange mennesker med smerter i maven kender ikke årsagen til det. Derfor bliver det svært, at få den rigtige hjælp.

Læs mere

Smerter

Smerte skal forstås, ikke bekæmpes.
Virker behandlingen ikke, så behandler du måske det forkerte.

Læs mere

Søvn

Fysiske udfordringer kan også opstå, hvis man over længere tid ikke får sovet nok. Det er belastende for blodsukkerregulering, blodtrykket og restituering generelt.

Læs mere

Migræne / Hovedpine

Alle sanser bliver ekstra følsomme, når man har et migræneanfald. Migræne er meget smertefuldt og invaliderende. Ofte kan flere faktorer spille ind som årsag.

Læs mere