Angst/ængstelse

Angst er din hjernes “alarm”. I tusinde af år har den sikret, at mennesker kunne overleve. Den er altså toptrænet til det. Desværre har ca. 50.000 børn og unge behandlingskrævende angst. Og langt flere børn og familier, kæmper selv med ængstelse.

Typiske former for angst for unge er: Seperationsangst, OCD, Fobi, Socialangst og Generaliseret angst.

Hvad er angst?

Angsten er din “alarm”, som dog kan blive lige lovlig følsom og opleves som et tab af kontrol. Det kan ske, hvis dit nervesystem holdes alt for aktivt af ander årsager. Fx. stress, smerter, manglende søvn, usikkerhed o.s.v.

Det kan også være at du tidligere har oplevet noget, som du blev meget bange for. Lang tid senere kan du så blive bange for flere og flere ting. Det er typisk angst… den breder sig som ringe i vandet.
Det kan endda være, at det slet ikke var dig, der var bange for noget til at starte med, men at du blev skræmt af andres angst, og derved nærmest blev “smittet”.
Det er derfor at ængstelse kan vokse og bliver til angst.

Angst er kontroltab

Angst er en oplevelse af kontroltab, så den kan kun overkommes ved at den angste person får kontrollen tilbage.

Mange der oplever ængstelse eller angst, forsøger i begyndelsen at undgå det der udløser angsten.
De får måske særregler: (de behøver ikke at tale foran klassen, røre ved håndtag, gå ud med skrald i mørke o.s.v.). Dette vil “fodre” angsten og få den til at vokse i styrke eller sprede sig til andre områder.

Alle former for angst er MEGET tydelige at mærke i kroppen og det er faktisk en fordel, når der skal arbejdes med dem.

Behandling af angst.

Det som jeg tilbyder af behandling til mennesker med angst, er en kombination af kraniosakralterapi og mental træning via hypnoterapi. Karniosakralterapien er en terapiform der kan løsne de spædninger der er opstået i kroppen. Altså der hvor angsten kan mærkes i kroppen. Desuden er kraniosakralterapi en meget effektiv metode til at finde den kropslige ro og derved dæmpe nervesystemet.
Hypnoterapien bruger jeg til at lokalisere angstens oprindelse i ro og mag, hvilket ofte har været uklart for patienten.
I hypnose kan vi også finde ud af hvad der skal til, for at genfinde kontrollen over angsten.
Desuden udarbejder jeg også fysiske og eller mentale øvelser til hverdagen mellem behandlingerne.

Læs også om

Primitive reflekser

Store børn der mistrives enten socialt, motorisk eller på anden vis, kan ofte hjælpes på vej, med øvelser der integrer deres primitive reflekser. Det er det bedste grundlag for, at de kan udvikle sig motorisk, socialt og fagligt.

Læs mere

Smerter

Selv svage eller sporadiske smerter hos et barn eller et ungt menneske bør behandles. De viser nemlig typisk kun toppen af isbjerget.

Læs mere

Søvn

Fysiske udfordringer kan også opstå, hvis man over længere tid ikke får sovet nok. Det er belastende for blodsukkerregulering, blodtrykket og restituering generelt. 

Læs mere

Skolevægring

15.000 børn havde skolevægring i foråret 2023. Det er en tilstand af stress, hvor det gode humør er væk og hvor maven ofte gør ondt.

Læs mere