Om mig

Jeg hedder Anne Marie og er født i 1977. I 2023 blev jeg uddannet fysioterapeut i Odense. Interessen for faget havde jeg fået, efter at havde genoptrænet en del af beboerne på et plejehjem i England, hvor jeg var ansat. Jeg er nysgerrig som person, og det bringer mig fortsat vidt, i min personlige og faglige udvikling.

I 2003 blev min mand og jeg forældre til Karoline. Hun ville aldeles ikke sove, så jeg søgte hjælp og endte derved hos en kraniosakralterapeut. Jeg var meget imponeret over effekten af behandlingen og tog derefter selv hele uddannelsen som kraniosakralterapeut hos Trine Rosenberg i Silkeborg.

I 2006 blev jeg selv indhentet af en gammel rygskade, og fik en alvorlig discusprolaps i lænden! Jeg fik diagnosen ”ipsilateral”, som betyder at de gængse træningsøvelser jeg havde lært som fysioterapeut, INGEN effekt havde. Også her var kranio sakral terapien, yderst skånsom og effektiv behandlingsmetode.

I 2008 blev jeg medejer af Bullerup Svømmebad, hvor jeg kombinerede træning, fysioterapi og kraniosakralterapi. Der var MASSER af babyer, som helt naturligt blev mit store faglige fokusområde. Det var faktisk allerede her, at jeg blev opmærksom på tungebåndets betydning for babyernes trivsel.

Nogle år senere, fik jeg prolaps igen og desuden den nyopdagede diagnose: ”modic-forandringer”. Det er en betændelsestilstand i knoglerne i rygraden. Det havde jeg tilsyneladende haft siden den første prolaps, men først nu, vidste man hvad det var.
Behandlingen var på forsøgsbasis, og bestod af totalt ro i flere måneder og enorme mængder af antibiotika. – Og operation.

Jeg takkede nej til begge dele. Fordi jeg gennem den tid der var gået, havde lært at mærke, at jeg rimeligt godt kunne kontrollere smerterne ved at holde min ryg smidig og afspændt med kropslige behandlinger og den rette træning. Desuden var jeg begyndt at modtage kognitiv terapi, hvilket (igen) åbnede en helt ny verden for mig.

Indsigten i hvilke konsekvenser mine tanker har for min krop har gjort, at jeg idag er i stand til at forstå, hvad min krop vil være med til, og hvad den IKKE vil være med til. For mig var ikke godt at kæmpe imod en “dum ryg”, løbe rundt for at nå for meget eller i øvrigt at tænkte alt for negativt, når det ikke lykkedes.
Hypnoseuddannelsen har jeg taget hos Dansk Selskab for Klinisk Hypnose og det er mit bedste redskab til at hjælpe andre med stress og smerter til at finde deres vej til at stå stærkere.
Der er ikke et enkelt svar på et komplekst spørgsmål og der er sjældent et ”quick-fix”, på langvarige smerter. Men med de rette behandlinger, den rette indstilling og timing, er det muligt at få det væsentligt bedre i og med sin krop.

I 2019 var det den rette tid for mig til, at hellige mig behandlingerne af både voksne og babyer 100%. Med FOKUS PÅ DIG, ønsker jeg nu, at få mit budskab ud til alle, som har behov for det.