Hypnose til skolevægring

Hypnose er en meget effektiv måde til at hjælpe børn der lider af skolevægring på. Faktisk er de allerede i 2023 begyndt at bruge det i Århus Kommune, fordi det er meget lettere og hurtigere, end alle de andre metoder de havde benyttet.

Med hypnose kan eleven lære at passe bedre på sig selv, derved øges selvværdet.

Hvad er skolevægring?

Skolevægring er når man ikke kan komme i skole. Typisk fordi man har så ondt i kroppen, og er så ked af det eller bange, at det slet ikke er muligt.
Det er altid en meget trist situation, som påvirker hele familien og som kan tage meget lang tid at komme over.

Årsagen er ofte “lidt af det hele”. Det kan være et for stort press eller et press der har stået på i for lang tid. Presset kan meget nemt komme fra barnet selv, altså en selvværdsproblematik.
Ting der er gode at holde øje med ved ens barn og som man bør søge behandling for, inden det udvikler sig til skolevægring er:
Smerter, hovedpine, appetitløshed, søvnproblemer, fobier, generel angst, hjemve eller seperationsangst.

Behandling med hypnose

Først bruger vi god tid på at lærer hinanden godt at kende. Det er vigtigt for at jeg kan få en fornemmelse af hvilken retning i hypnosen der vil være gavnlig. Samtidigt er tilliden til mig helt afgørende for, at barnet/den unge overhovedet har lyst til at være fortrolig med mig.

Hos mig benyttes hypnose forskelligt fra barn til barn, fordi jeg altid udgangspunkt i det enkelte barn.

Teenagere kræver ofte meget kontrol, for at føle sig trygge. Hypnose kan til tider være lidt grænseoverskridende for denne målgruppe, fordi de har set sære ting om emnet på TV. Generelt handler hypnose om at huske og mærke alt det man er tryg ved og som gør en glad og stærk. Derfra hjælper jeg børn via hypnose til at bygge sig selv op indefra. Med et stærkere udgangspunkt kan de bedre klare at øve sig i at overkomme det, som er svært lige nu.

Hypnose til de yngste

Mindre børn med en sprudlende fantasi kan ligge med åbne øjne tale, således at vi i fællesskab skaber en fantasihistorie, som leder deres tanker i nogle nye retninger. Derved får de ideer og styrker, som de så kan drage gavn af i deres hverdag. På den måde kan mange problematikker blive løst, uden at vi nogensinde finder en specifik årsag. Enten fordi der ikke var nogen, eller fordi det faktisk ikke længere var relevant for barnet.

Læs også om

Fobier/angst

Fobier kan relativt nemt behandles i hypnose og er måske netop det, som hypnose er mest “kendt” for.

Læs mere

Hypnose

Hypnose er en naturlig tilstand, lidt som at falde i staver. Terapeutisk kan det benyttes til at ændre sin opfattelse af, det som man ønsker.

Læs mere