Fobier/angst

En fobi er en angst, som typisk er rettet mod en enkelt ting eller en aktivitet. Nogle er harmløse og pudsige, mens andre kan sprede sig i styrke og omfang og komme til at stå i vejen for, at man kan leve, som man ønsker.

Fobier kan relativt nemt behandles i hypnose og er måske netop det, som hypnose er mest "kendt" for.

Hvor kommer fobier fra?

Alle mennesker har deres egen historie som indeholder mange “lag”. Nogle fobier er kommet i forbindelse med, at man blev forskrækket eller bange på et tidspunkt eller på en måde, som kan sættes i forbindelse med det, som man udvikler en fobi for. Det kan både ske øjeblikkeligt, men også efter lang tid.
Når der er meget lang tid imellem den gamle “hændelse” og udviklingen af fobien, eller vis fobien kun minder om den oplevelse man havde engang, kan det være helt umuligt, selv at vide hvor den kommer fra.

Fobier som er tillærte, er meget ofte vandskræk, skræk for edderkopper og højder. Mange forældre får overleveret disse former for fobier til deres børn. Enten fordi de selv var bange, eller fordi de fx. syntes, at det var synd at deres barn fik vand i øjenene eller blev forskrækkede. Hvis man som voksen reagerer med at støtte op om en negativ reaktion i stedet for at udvise ro, er det altså muligt at “smitte” barnet med en fobi/angst.

Hvordan behandles fobier med hypnose?

Når man behandler forbier med hypnose, kan man på en meget kontrolleret måde, arbejde med oplevelsen af selve angsten og den meget ubehagelige fornemmelse det giver i kroppen, når man udsættes for det som man er bange for. Netop fordi man er klar over at man ER i hypnose og altså fx. ikke er oppe i en flyvemaskine, kan arbejdet gøres på en rolig og kontrolleret måde. Det er nemlig kun muligt at ARBEJDE med angsten, når man ikke er blevet grebet af panik.
Via hypnose er det også muligt at finde tilbage til den første gang hvor fobien blev grundlagt, hvis den altså findes.. Her kan man i ro og mag arbejde med at lave oplevelsen af den første hændelse om, således fobien mister sin “rod”.

Hvilke fobier kan behandles?

Jeg behandler gerne ALLE typer af fobier, og jeg bliver stadigvæk overrasket over, hvilke typer af fobier der findes samt hvilke typer af skræk, som det har været muligt at udvikle. Vandskræk er mit speciale, da jeg er tidligere svømmetræner. Men jeg har en god og bred erfaring med Edderkopper, nåle, højer, fly, hunde, hundegøen, hvepse, insekter, fugle, torden O.S.V.

Nogle fobier “knækkes” på en enkelt behandling. Men som udgangspunkt anbefaler jeg, at man kommer tre gange.

Naturligvis slutter vi, hvis fobien forsvinder før de tre behandlinger er udført. Men jeg begynder ikke et arbejde med en fobi, hvis jeg ikke som udgangspunkt, får mulighed for at gøre arbejdet færdigt.

Læs også om

Hypnose

Hypnose er en naturlig tilstand, lidt som at falde i staver. Terapeutisk kan det benyttes til at ændre sin opfattelse af, det som man ønsker.

Læs mere