Smerter

Smerter findes i uendeligt mange versioner, og med uendeligt mange årsager. Derfor er der også mange gode råd til, hvordan du kommer af med dem. Jeg udnytter og udvider konstant min viden om smerter, anatomi og mennesker, for at hjælpe mennesker af med smerter.

Smerte skal forstås, ikke bekæmpes. Virker behandlingen ikke, så behandler du måske det forkerte.

Almindelige smerter.

Den normale opfattelse af smerter er, at der er noget der påvirker kroppen og kroppen siger derfor fra, ved at sende et smertesignal til hjernen. Som når en finger kommer i klemme;-)

Denne type smerter er vigtige, fordi de beskytter kroppen.
Behandligen her er at finde årsagen til at smerten opstår, løse problemet og smerten vil derefter forsvinde.
Det er vigtigt at behandle selv minder smerter, hvis de er langvarige, der ER nemlig et faresignal. Hvis man ignorer disse smerter, kan de udvikle sig til noget mere alvorligt.

Kroniske smerter.

Nogen tror at kronisk smerter betyder, at man skal leve med smerterne “for altid”, det gør det heldigvis ikke. Men det betyder at smerterne har varet meget længe. Det er aldrig for sent at lede efter årsagen til smerterne, og det vil ALTID hjælpe at behandle en årsag, uanset hvor gammel den måtte være. Kraniosakralterapi kan løsne ufatteligt mange spændinger, pga. den unikke og rolige tilgang. Til kroniske smerter tilbyder jeg også altid at supplere med hypnose, da det både kan hjælpe med at finde den årsag, som ingen andre har fundet og til at komme videre.

Funktionelle smerter.

Mange mennesker har smerter selvom der ikke rigtigt er nogen synlig fysisk grund til det.
Disse smerter er kommet meget mere i fokus de eneste år og klades for funktionelle smerter.
Funktionelle smerter FØLES nøjagtigt som alle andre smerter, hvilket er meget vigtigt at fastslå. Ofte har der været en fysisk uløsende faktor, fx. en maveinfektion eller et forstuvet håndled. Smertene bliver gerne mere og mere kraftige og indgribende i hverdage.

Læs også om

Mavesmerter

Mavesmerter

Mange mennesker med smerter i maven kender ikke årsagen til det. Derfor bliver det svært, at få den rigtige hjælp.

Læs mere

Stress

Stress er “bægeret der flød over”. Det er kroppens måde at sætte en stopper for det, som hjernen ikke kan overskue.

Læs mere

Søvn

Fysiske udfordringer kan også opstå, hvis man over længere tid ikke får sovet nok. Det er belastende for blodsukkerregulering, blodtrykket og restituering generelt.

Læs mere

Migræne / Hovedpine

Alle sanser bliver ekstra følsomme, når man har et migræneanfald. Migræne er meget smertefuldt og invaliderende. Ofte kan flere faktorer spille ind som årsag.

Læs mere