Søvn

Mange mennesker sover for lidt og for dårligt. Det kan give mistrivsel, som kan sprede sig til koncentrationsbesvær, problemer med selvregulering og socialt samvær. Man er kort sagt en dårligere version af sig selv, hvis man ikke får sin søvn.

Fysiske udfordringer kan også opstå, hvis man over længere tid ikke får sovet nok. Det er belastende for blodsukkerregulering, blodtrykket og restituering generelt.

Hvorfor er søvn vigtig?

Søvn er afgørende for vores fysiske og mentale velbefindende.
Under søvn genopbygges væv, muskler og immunsystemet. Hjernens funktioner som hukommelse, læring og koncentration er betinget af at hjernen er veludhvilet mens nye informationer konsolideres under søvnen.
Hormoner der er ansvarlige for fx, appetit, metabolisme. stress og vækst, reguleres under søvn.
Manglende søvn eller søvnkvalitet øger derfor risikoen for både fysiske og mentale udfordringer.

Årsager til dårlig søvn

Det er altid nervesystemet, der af en eller anden grund er påvirket negativt. Nervesystemet væksler konstant mellem sympaticus (vågen tilstand – klar til kamp) og prarsympaticus (afslappet tilstand – evnen til at sove). Hvis ikke nervesystemet kan komme langt nok ned i gear, (i parasympaticus) bliver søvnen af dårlig kvalitet.

  • Fysiske spændinger og skævheder i kroppen.
  • Hovedpine.
  • Kæbespændinger.
  • Fordøjelsesproblemer.
  • Stress og tankemylder.
  • Mundånding.
  • Primitive reflekser.
  • Kost.
  • Skærmtid.
  • Behandling

    Behandlingerne hos mig, tager altid udgangspunkt i det enkelte menneskes udfordringer. Fysiske smerter, fordøjelses problematikker kan jeg hjælpe med via manuelle behandlinger. Mundånding kan oplæres til næseånding via øvelser. Stress og uro kan afhjælpes med kognitive øvelser/hypnose, der kan give hjælp til at tage de rigtige beslutninger eller redskaber til at være i den virkelighed der nu engang er. Integrering af primitive reflekser eller kraniosakralterapi kan skabe ro i kroppen, på en måde der ofte ikke har været tilgængelig i en længere periode.

    Læs også om

    Mavesmerter

    Mavesmerter

    Mange mennesker med smerter i maven kender ikke årsagen til det. Derfor bliver det svært, at få den rigtige hjælp.

    Læs mere

    Stress

    Stress er “bægeret der flød over”. Det er kroppens måde at sætte en stopper for det, som hjernen ikke kan overskue.

    Læs mere

    Smerter

    Smerte skal forstås, ikke bekæmpes.
    Virker behandlingen ikke, så behandler du måske det forkerte.

    Læs mere

    Migræne / Hovedpine

    Alle sanser bliver ekstra følsomme, når man har et migræneanfald. Migræne er meget smertefuldt og invaliderende. Ofte kan flere faktorer spille ind som årsag.

    Læs mere